Waarom kan ik mijn eSIM niet vinden, hoewel in de Airalo-app staat dat hij is geïnstalleerd?

Wanneer je een eSIM installeert, verschijnt in de Airalo-app een bevestigingsbericht dat je eSIM met succes is geïnstalleerd. Dit bericht verschijnt in de installatie-instructies van de eSIM.

In dit artikel geven we een antwoord op de volgende vragen:

• Waarom vind ik de geïnstalleerde eSIM niet terug op mijn toestel?
  • Hoe vermijd ik dat ik mijn geïnstalleerde eSIM niet kan identificeren?
  • Wat kan ik doen om mijn geïnstalleerde eSIM te identificeren?

Waarom vind ik de geïnstalleerde eSIM niet terug op mijn toestel?

Soms is het moeilijk om de eSIM op je toestel te identificeren. Hiervoor kunnen meerdere redenen bestaan:

• De eSIM heeft een label dat je niet herkent, zoals "Persoonlijk", "Secundair", "Werk" of "Reizen".
  • Op je toestel zijn meerdere eSIM's met een soortgelijk label geïnstalleerd.
  • De eSIM is van je toestel verwijderd.

Afhankelijk van de reden zijn er verschillende stappen om de juiste eSIM te identificeren.

Hoe vermijd ik dat ik mijn geïnstalleerde eSIM niet kan identificeren?

We raden altijd aan om je eSIM tijdens de installatie een label te geven.

• Kies een unieke naam die je gemakkelijk kunt identificeren, zoals het land of de regio van de eSIM (bv. "Frankrijk" of "Europa").
  • In sommige gevallen is het handig om aan het label het land of de regio toe te voegen die door de eSIM wordt gedekt.
  • Verwijder tot slot pas je eSIM wanneer je absoluut zeker bent dat je hem niet langer nodig hebt.

Wat kan ik doen om mijn geïnstalleerde eSIM te identificeren?

Om de geïnstalleerde eSIM te identificeren, moet je de ICCID van deze eSIM kennen.

Een ICCID of Integrated Circuit Card Identifier is een unieke identificator die aan elke eSIM wordt toegekend. Hij bestaat uit 18-22 cijfers. Wil je de ICCID van de eSIM vinden? Ga dan als volgt te werk:

1. Ga naar Mijn eSIM's in de Airalo-app.

2. Navigeer naar de eSIM.

3. Zoek naar "ICCID" en het overeenkomstige nummer op de eSIM.

Je kunt de ICCID ook vinden in het veld GEGEVENS van de eSIM en het nummer kopiëren.

Heb je de ICCID gevonden? Vergelijk hem dan met de nummers van de eSIM's die op je toestel zijn geïnstalleerd. Opgelet: om de ICCID in je instellingen te kunnen raadplegen, moet je de eSIM eerst activeren, ongeacht het toestel.

Voor iOS-toestellen:

Ga naar Instellingen > Algemeen > Over en scroll tot je de lijst van actieve SIM's kunt zien.

Voor Samsung-toestellen:

Ga naar Instellingen > Over de telefoon/apparaat > Status/identiteit telefoon > Netwerk > Simkaart en zoek naar de ICCID-gegevens.

Voor Pixel-toestellen:

Ga naar Instellingen > Over de telefoon > Simstatus en zoek naar de ICCID-gegevens.

Als je meerdere eSIM's hebt op je toestel, moet je mogelijk elke eSIM apart handmatig activeren en deze stappen herhalen totdat je de eSIM met de overeenkomstige ICCID hebt gevonden.

Als je hierna nog altijd geen overeenkomstige ICCID kunt vinden, dan is de eSIM mogelijk van je toestel verwijderd. Daarnaast kan er ook een probleem zijn opgetreden tijdens het installatieproces. Neem in beide gevallen voor hulp contact op met onze klantenservice.

Nog vragen of verdere hulp nodig? Onze klantenservice is 24 uur op 24 beschikbaar. We zijn altijd blij om te helpen!