Waarom kan ik mijn eSIM niet vinden als de Airalo-app zegt dat deze geïnstalleerd is?

Als je een eSIM installeert, zie je een bevestigingsbericht in de Airalo-app dat je eSIM is geïnstalleerd. Dit bericht wordt weergegeven in de installatie-instructies voor de betreffende eSIM.

In dit artikel beantwoorden we de volgende vragen:

• Waarom kan ik de geïnstalleerde eSIM niet vinden op mijn apparaat?
  • Hoe kan ik voorkomen dat ik mijn geïnstalleerde eSIM niet kan identificeren?
  • Wat kan ik doen om mijn geïnstalleerde eSIM te identificeren?

Waarom kan ik de geïnstalleerde eSIM niet vinden op mijn apparaat?

In sommige gevallen kun je moeite hebben om de relevante eSIM op je apparaat te identificeren. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

• De betreffende eSIM heeft een label dat je niet herkent, zoals "Privé", "Secundair", "Werk" of "Reizen".
  • Op je apparaat zijn meerdere eSIM's geïnstalleerd met vergelijkbare labels.
  • De betreffende eSIM is verwijderd van je apparaat.

Afhankelijk van de reden kun je middels verschillende stappen de juiste eSIM identificeren.

Hoe kan ik voorkomen dat ik mijn geïnstalleerde eSIM niet kan identificeren?

We raden altijd aan om je eSIM te labelen op het moment van installatie.

• Kies een unieke naam die gemakkelijk te herkennen is, zoals het land of de regio voor de eSIM (bijvoorbeeld "Frankrijk" of "Europa").
  • In sommige gevallen is het handig om het land of de regio die door de eSIM wordt gedekt in het label te vermelden.
  • Verwijder je eSIM bovendien pas als je absoluut zeker weet dat je deze niet meer nodig hebt.

Wat kan ik doen om mijn geïnstalleerde eSIM te identificeren?

Om de geïnstalleerde eSIM te identificeren, moet je de ICCID van de betreffende eSIM weten.

Een ICCID, ofwel integrated circuit card identifier, is een unieke identificatiecode die aan elke eSIM wordt toegewezen. Het bestaat uit 18-22 cijfers. Ga als volgt te werk om de ICCID van de betreffende eSIM te vinden:

1. Ga naar Mijn eSIM's in de Airalo-app.

2. Ga naar de betreffende eSIM.

3. Zoek naar "ICCID" en het bijbehorende nummer dat op de eSIM staat.

Je kunt de ICCID ook vinden en kopiëren uit GEGEVENS van de betreffende eSIM.

Als je de ICCID hebt gevonden, moet je het nummer vergelijken met eSIM's die op je apparaat zijn geïnstalleerd. Let op, de betreffende eSIM moet zijn ingeschakeld om de ICCID in je instellingen te kunnen zien, ongeacht je apparaat.

Voor iOS-apparaten:

Ga naar Instellingen > Algemeen > Over en scrol tot je de actieve sims ziet.

Voor Samsung-apparaten:

Ga naar Instellingen > Over telefoon/apparaat > Status/identiteit telefoon > Netwerk > Simkaart en zoek naar de ICCID-gegevens.

Voor Pixel-apparaten:

Ga naar Instellingen > Over telefoon > Simkaartstatus en zoek naar de ICCID-gegevens.

Als je meerdere eSIM's op je apparaat hebt, moet je mogelijk elke eSIM handmatig inschakelen en de stappen herhalen totdat je de eSIM met de overeenkomende ICCID hebt gevonden.

Als je nog steeds geen overeenkomende ICCID kunt vinden, is het mogelijk dat de betreffende eSIM van je apparaat is verwijderd. Het is ook mogelijk dat je problemen ondervindt die het installatieproces verstoren. Neem in beide gevallen contact op met ons ondersteuningsteam voor hulp.

Ons ondersteuningsteam staat 24/7 voor je klaar als je nog vragen hebt of verdere hulp nodig hebt. We helpen je graag.