Varför kan jag inte hitta mitt eSIM när Airalo-appen säger att det har installerats?

När du installerar ett eSIM ser du ett bekräftelsemeddelande i Airalo-appen om att ditt eSIM har installerats. Meddelandet visas i installationsanvisningarna för aktuellt eSIM.

I den här artikeln svarar vi på följande frågor:

• Varför kan jag inte hitta ett installerat eSIM på min enhet?
  • Hur kan jag förhindra att det inte går att identifiera mitt installerade eSIM?
  • Vad kan jag göra för att identifiera mitt installerade eSIM?

Varför kan jag inte hitta ett installerat eSIM på min enhet?

I vissa fall kan du ha svårt att identifiera ett eSIM på din enhet. Det kan finnas flera orsaker till detta:

• Aktuellt eSIM har en etikett som du inte känner igen, t.ex. ”Personligt” , ”Sekundärt” , ”Arbete” eller ”Resa”.
  • Din enhet har flera eSIM installerade med liknande etiketter.
  • Aktuellt eSIM har tagits bort från din enhet.

Beroende på anledningen kan olika steg hjälpa dig att identifiera rätt eSIM.

Hur kan jag förhindra att det inte går att identifiera mitt installerade eSIM?

Vi rekommenderar alltid att du etiketterar ditt eSIM vid installationen.

• Välj ett unikt namn som är lätt att identifiera, t.ex. landet eller regionen för eSIM (t.ex. "Frankrike" eller "Europa").
  • I vissa fall är det bra att inkludera det land eller den region som ditt eSIM täcker på etiketten.
  • Ta inte heller bort ditt eSIM förrän du är helt säker på att du inte längre behöver använda det.

Vad kan jag göra för att identifiera mitt installerade eSIM?

För att identifiera ett installerat eSIM måste du känna till ICCID för ditt aktuella eSIM.

En ICCID, eller Integrated Circuit Card Identifier, är en unik identifierare som tilldelas varje eSIM. Den består av 18-22 siffror. Gör så här för att hitta ICCID för aktuellt eSIM:

1. Gå till Mina eSIM i Airalo-appen.

2. Navigera till relevant eSIM.

3. Leta reda på "ICCID" och motsvarande nummer som finns på ditt eSIM.

Du kan också hitta och kopiera ICCID från DETALJER för relevant eSIM.

När du har hittat ICCID måste du jämföra numret med de eSIM som finns installerade på din enhet. Tänk på att relevant eSIM måste vara aktiverat för att ICCID ska visas i dina inställningar, oavsett vilken enhet du använder.

För iOS-enheter:

Gå till Inställningar > Allmänt > Om och bläddra tills du ser listan över aktiva SIM.

För Samsung-enheter:

Gå till Inställningar > Om telefonen/enheten > Status/telefonidentitet > Nätverk > SIM-kort och leta efter ICCID-uppgifter.

För Pixel-enheter:

Gå till Inställningar > Om telefonen > SIM-status och leta efter ICCID-uppgifter.

Om du har flera eSIM på enheten kan du behöva slå på varje eSIM manuellt och upprepa stegen tills du hittar det eSIM som matchar ICCID.

Om du fortfarande inte kan hitta ett matchande ICCID är det möjligt att relevant eSIM har tagits bort från din enhet. Det är också möjligt att du har stött på problem som har stört installationsprocessen. I båda fallen ber vi dig kontakta vårt supportteam för hjälp.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare hjälp finns vårt supportteam tillgängligt dygnet runt — vi är alltid glada att kunna hjälpa till.