Hvorfor finner jeg ikke eSIM-kortet når Airalo-appen sier at det er installert?

Når du installerer et eSIM, vil du se en bekreftelsesmelding i Airalo-appen om at eSIM har blitt installert. Denne meldingen vises i installasjonsinstruksjonene for det aktuelle eSIM-kortet.

I denne artikkelen svarer vi på følgende spørsmål:

• Hvorfor finner jeg ikke det installerte eSIM-kortet på enheten?
  • Hvordan kan jeg unngå å måtte lete etter og ikke klare å identifisere det installerte eSIM-kortet?
  • Hva kan jeg gjøre for å identifisere installert eSIM?

Hvorfor finner jeg ikke det installerte eSIM-kortet på enheten?

I enkelte tilfeller kan det være vanskelig å identifisere det aktuelle eSIM-kortet på enheten. Det kan være flere årsaker til dette, deriblant følgende:

• Det aktuelle eSIM-kortet har et navn du ikke kjenner igjen, for eksempel «Personlig», «Sekundær», «Jobb» eller «Reise».
  • Enheten har flere eSIM installert med lignende navn.
  • Det aktuelle eSIM er slettet fra enheten.

Ulike framgangsmåter vil hjelpe deg med å finne riktig eSIM, avhengig av årsak.

Hvordan kan jeg unngå å måtte lete etter og ikke klare å identifisere det installerte eSIM-kortet?

Vi anbefaler alltid å gi eSIM et navn når det blir installert.

• Velg et unikt navn som er lett å identifisere, for eksempel landet eller regionen for som eSIM gjelder for (f.eks. «Frankrike» eller «Europa»).
  • I enkelte tilfeller er det praktisk å inkludere landet eller regionen som eSIM-kortet har dekning for, i navnet.
  • I tillegg må du ikke slette eSIM-kortet før du er helt sikker på at du ikke lenger trenger det.

Hva kan jeg gjøre for å identifisere installert eSIM?

For å identifisere det installerte eSIM-kortet må du vite ICCID til det aktuelle eSIM-kortet.

En ICCID, eller Integrated Circuit Card Identifier, er en unik identifikator som tildeles hver eSIM. Det består av 18 til 22 tegn. Gjør følgende for å finne ICCID til det aktuelle eSIM:

1. Gå til «Mine eSIM» i Airalo-appen.

2. Gå til aktuelt eSIM.

3. Finn «ICCID» og det tilsvarende nummeret som er oppført på eSIM.

Du kan også finne og kopiere ICCID fra DETALJER til det aktuelle eSIM-kortet.

Når du har funnet ICCID, må du sammenligne nummeret med eSIM-kortene som du har installert på enheten. Vær oppmerksom på at det aktuelle eSIM-kortet må være slått på for at du skal kunne se ICCID i innstillingene, uansett hvilken enhet du bruker.

For iOS-enheter:

Gå til Innstillinger > Generelt > Om, og bla til du ser listen over aktive SIM-kort.

For Samsung-enheter:

Gå til Innstillinger > Om telefonen/enheten > Status/telefonidentitet > Nettverk > SIM-kort, og se der etter ICCID-informasjonen.

For Pixel-enheter:

Gå til Innstillinger > Om telefonen > SIM-status, og se der etter ICCID-informasjonen.

Hvis du har flere eSIM-kort på enheten, kan det hende du må slå på hvert av eSIM-kortene manuelt og gjenta trinnene til du finner eSIM-kortet med den tilsvarende ICCID-en.

Hvis du fortsatt ikke finner en matchende ICCID, er det mulig at det aktuelle eSIM-kortet har blitt slettet fra enheten. Alternativt kan du ha støtt på problemer som har forstyrret installasjonsprosessen. Uansett tilfelle ber vi deg kontakte kundestøtten vår for å få hjelp.

Hvis du har andre spørsmål eller trenger annen hjelp, er kundestøtten vår tilgjengelig døgnet rundt – vi hjelper deg gjerne.